Personlig coaching

En samtalepraksis, der tager udgangspunkt i menneskers fortælling om en arbejdssituation eller et personligt problem. Samtalen giver større selvindsigt og styrke til at komme videre i arbejdslivet og i livet. Værktøjet er ideelt til personlig udvikling.

 

Hvordan gør vi?

Vi gennemfører individuelle samtaler i en let, tryg og udfordrende stemning. Susan Eklund er uddannet Narrrativ Coach fra DISPUK – Dansk institut for supervision, personaleudvikling, uddannelse og konsultation, og hun er tilknyttet Center for Narrativ Coaching på Dispuk.

Coaching kan på sin vis sammenlignes med en gammeldags apotekervægt:

”På den ene vægtskål tynger problemerne og det, som kan være svært og vanskeligt; men der er jo kun noget, som tynger, fordi der er noget, som er vigtigt – og som vægter for lidt på den foretrukne vægtskål. Der eksisterer ganske enkelt kun problemer, fordi der er noget, som er vigtigt i personens liv” (Allan Holmgren).

 

Kig med i en Coaching:

Anna er ansat i en stor organisation, og hun er i tvivl, om hun i en alder af 59 skal søge et nyt job. Hun har kig på en intern stilling, som lige er blevet ledig. Anna synes på en måde, at hun er for gammel, og hun vil gerne finde ud af, om hun skal blive i sit gamle ”trummerum” og blot se frem til efterløn, eller om hun skal søge det nye job. Jeg beder bl.a. Anna fortælle lidt mere om det, hun står overfor. Hvad kalder hun det? Hvordan virker det på hende? Hvad synes hun om det og hvorfor? Jeg beder også Anna fortælle, hvad hun vil holde fast på i den kommende tid. Tre uger efter samtalen, ringer Anna og fortæller, at hun har fået stillingen, og at vores samtale havde givet hende en sjælden mulighed for at fortælle om og reflektere over sin tvivl. Under samtalen med Anna havde jeg bl.a. undersøgt såkaldte "sprækker" i fortællingen, som kunne give hende adgang til andre og mere foretrukne fortællinger – end det at være ”for gammel”.

 

Hvad er værdien af Coaching?

Personen får større selvindsigt og kontakt med det, der er vigtigt samt en styrket fornemmelse af sig selv til at komme videre i arbejdslivet og i livet.

 

Hvornår er der behov for Coaching?

For eksempel når ledere og medarbejdere står overfor:

  • Bøvl i livet/arbejdslivet
  • Effektiviseringer og afskedigelser
  • Forandringsprocesser og omstruktureringer
  • Knas i Teamet
  • Nye funktioner og samarbejdspartnere
  • Ønsker om individuel karriereudvikling eller ledelses- og talentudvikling.

Coaching retter sig mod mennesker i og uden for arbejdslivet.

 

”Livet er fyldt med vanskeligheder, men det er de færreste, der bliver til problemer”.